A németek se

Megint felcsillan a remény az örökké felcsillanó ballib szemekben: majd jönnek a németek! Jönnek a németek és helyreteszik, seggbebillentik kicsit a mi Orbánunkat, jól oda csapnak és elmondják neki, hogy koma, ez nem jogállam. A naivitás sosem szűnik. Angela Merkel az EU soros elnökségét betöltő Németország feje, így hát a világ legtermészetesebb dolga, hogy szépen leülteti Orbánt és a fejére koppint és megmondja neki, hogy tessék már betartani a jogállami normákat, mert nagy baj lesz ám.

Na de melyek is azok az unásig ismételt jogállami normák, melyeket Orbán nem tart be? Mindenki tudja, álmából is felkeltve, hogy pl médiatörvény. Csak fideszes médiatestület gondoskodik arról, hogy az állami média fideszes érdekeket szolgáljon. Évi 80 mrd forintból, jövőre 100 mrd-ból gazdálkodik a köztévé, M1, M2. M3. M4, M5, Duna, Duna world, stb, megannyi csatorna, mely kizárólag kormánypropagandában utazik. Közben zajlik a független médiumok kivéreztetése, állami felvásárlása, becsatornázása a kormányzati médiaholdingba. Mert van ám olyan is, úgy hívják, KESMA. Mindenki tudja, hogy működik az Ügyészség, mindenki tudja, az Unio-ból érkező több, mint 10 ezer mrd fideszes oligarchák zsebében landolt.

Tudja ezt az EU is, tudja ezt Merkel is. És nem tesznek semmit. Jó, persze néha vitatkoznak egy jót a magyar helyzetről Brüsszelben, van ilyen, olyan jelentés, ejnye-bejnye, stb. Van felfüggesztett néppárti tagság. Mindez azonban nem ér semmit. Az Orbán-kormányt kizárólag a pénzen keresztül lehetne megfogni. Ha Brüsszelből kevesebb pénzt kapna a magyar állam, az húsbavágó lenne, tudjuk, mit jelentett a magyar gazdaságnak az elmúlt 10 évben az eu-s pénzeső. Ilyen döntés azonban nem lesz. Több okból kifolyólag. egyrészt, mert ezek a hatalmas pénzek fejlesztési pénzek, az EU pedig az alapján dönt ezekről a pénzekről, hogy hol milyen fejlesztendő területek vannak. ez a pénz az országé, az ország régióinak ítélik meg. Nem a kormánynak. A kormányon csak keresztül fut, mint tudjuk, igen célzottan.

A másik ok prózaibb: a helyzet az, hogy Angela Merkel leszarja a magyar jogállamot, némiképp joggal. Neki másra nincs szüksége, elég egy viszonylag stabil államocska Európa közepén, mely babusgatja, támogatja a német a tökét, a multikat. Ideális állapot. a magyar jogállam az Unio döntéshozóit abszolút nem érdekli. Végülis jogos: miért a német kormánynak kellene kívülről orvosolnia a magyar demokratikus deficitet? Orvosolja inkább a magyar nép! Ja, hát a magyar nép úgy orvosolja, hogy a választók több, mint felének tökéletesen megfelel a magyar jogállam, úgy, ahogy van. Az emberek 55 % -a fidesz-szavazó. Hát akkor miről beszélünk. Baj van a jogálammal? Igen? Zavarja ez a magyarokat? Nem. Hát akkor bennünket miért zavarjon? Hosszú távon lehet ez káros az Unio-ra? Ugyan, melyik politikust érdekli a hosszú táv? Ma már nincsenek olyanok. Tehát meg lehet szépen nyugodni, az EU újabb soros elnöksége alatt a magyar jogállam diadalmenete folytatódik.