Mondjon le!

Rövid bejegyzés következik

„Az emberek egyértelműen azt nyilvánították ki a koronavírus-járvány első tapasztalatairól szóló nemzeti konzultáción, hogy Magyarországnak működnie kell, nem engedhető meg, hogy a vírus újra megbénítsa az országot” - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

 

Tehát a képlet egyszerű. A kormány „állig fel van fegyverkezve” a vírus ellen, elkészült a haditerv. Ez pedig nem más, mint amit a Nemzeti Konzultációban az istenadta nép kinyilvánított. A nép nem akar bezárást. A nép élni akar.

Tavasszal pedig nyilván azért voltak bezárások, mert akkor a nép félt és bezárásokat akart. Nyilvánvaló tehát, még egy ilyen komolynak tűnő vírushelyzetben is a legfontosabb intézkedési tervek közvélemény-kutatási adatokon alapulnak.

Ha ez így van, a képlet egyszerű: tessék lemondani. Mondjon le az egész kormány, mind a 125 államtitkárral, a  fizetésüket a kormány tagjai rakják vissza a költségvetésbe. Valamint a fizetés többezerszeresét kitevő fizetésen kívüli juttatást is.

Hiszen a kormányzáshoz bőven elég egy közvélemény-kutató intézet.