A bajai prosti srácok álkérdéseiről...

Nehezen fogok neki e cikk megírásának, mert az ember a szépet szereti, épülni és építkezni szeret, esztétikumról szeret értekezni, jóságról, erényről, hősiességről és teljesítményről, nagyjából, mint eggyel lejjebb az olasz foci kapcsán. Mert az szép. Amiről most fogok írni, az nem szép. A fentiekkel ellentétben ebben semmi nemes nincs, ez egy kirándulás a sötétség birodalmában, megmerítkezés a szennyben és a mocsárban. De néha kell ilyet, néha foglalkozni kell az ilyesmivel, mert itt vannak, elborítanak mindent, a nyomorult képükre akarják formálni a mi  világunkat.

A bajai prosti srácok kérdéseket tett fel a Polgármester Asszonynak. És tessék, máris marhaságot írtam, dehogy tett fel kérdéseket, vagyis nagyjából úgy tett fel kérdéseket, ahogy az álnemzeti álkonzultáció, magyarán abszolút nem érdekli a kérdezőt a válasz, hiszen ahhoz, hogy érdekelje, értelmes kérdéseket kellett volna feltenni és nem kérdőjel elé varázsolt prekoncepcionális hazugságokat. Na de rögtön adódik a kérdés: honnan tudok én erről? Hiszen nézegesse a prosti srácok oldalát a szadó-mazó természetű önkínzásban utazgató diabolikus humán paradoxon. Tehát nem én. Azért tudok mégis erről a förmedvényről, mert annyi helyen, annyi csoportban került megosztásra, hogy kikerülhetetlen volt a megismerése. És egy zárójel: ha valaki esetleg többedszerre olvassa ezt az írást, feltűnhet neki, hogy egy kissé átírásra került. Hibázni emberi dolog, bárkivel előfordulhat. A cikk és a blog célja a közéleti megnyilvánulás, az érvelés, személyeskedni, bárkit konkrétan  személyében minősíteni, pedig, nem szép, nem elegáns, nem méltó. Ezért a cikkíró most hamut szór a fejére...

Szóval tisztelettel kérem a Polgármester Asszonyt, még csak véletlenül se válaszoljon ezekre az álkérdésekre, hiszen ezeknek nem az a célja, hogy a kérdező bármire is választ kapjon. Na de ha már eddig eljutottunk, nézzük meg milyen hazugságokra építve szegeznek kérdéseket a Polgármesternek.

Azt állítják, hogy a vezető hetilap, a vezető hírportál és a vezető kereskedelmi tv baloldali. Írtam már erről korábban, a Fidesznek maga Ferenc pápa is baloldali, ha éppen nem hajlandó a migránsok ellen gyűlölködni. Nekik mindenki baloldali, akik nem ők. A  K- Monitor kimutatása szerint az Index az elmúlt 20 évben ugyanannyit foglalkozott a baloldali politikusok korrupciós ügyeivel, mint a fideszes tolvajlással. Aki olvas HVG-t, aki akár elolvassa a legújabb lapszám brüsszeli csúcsról szóló írását, az látja, hogy a lap erősen kerüli mind a kormánypártok, mind az ellenzékiek leegyszerűsítő interpretációit.

Azt is állítják prostiék, hogy a polgármester ugyan nem rendezi meg a halfesztivált, de azért egy tömeges tüntetésen részt vesz. Úgy gondolom, hogy az én blogom nagyszerű olvasóinak teljesen felesleges leírni, hogy a különböző rendezvények megtarthatóságáról a kormány dönt. E szerint zenés, táncos rendezvények 500 fő felett nem engedélyezettek, a tüntetés, a focimeccs engedélyezett. Ezt, persze, minden értelmesen gondolkodó polgár tudja, a prosti srácok bajai lerakata is tudja valószínűleg, de miért ne hazudnának?

Azt a képmutató hazugságot is megemlítik, szabadon idézve a kormánytól, hogy a kormány nem avatkozik üzleti ügyekbe. Így az Index ügyébe sem. Tényleg nem. Csak pénzzel, zsarolással, megfélemlítéssel, karaktergyilkossággal elérik, hogy az üzletember pont azt akarja, amit fideszes pártközpontban ülő futtatója.

Na és, persze, az utolsó álkérdésbe csomagolt újabb hazugságban a Polgármester Asszonynak egy olyan momentumos javaslatról kellene véleményt mondania, ami természetesen nem hangzott el, nem jelent meg sehol. Egyetlen momentumos politikus sem akarja megvonni az idősek szavazati jogát. De erről is írtam korábban (A „rossz” szavazó)

Arról a gigantikus viccről ne is ejtsünk szót, hogy az emlitett iromány egy állítólagos olvasói levél. Olvasói levél abban a pártban, amelyikben a pártelnök előírja a frakciójának, hogy mire szólítsa fel őt.  Az álszentség diadala fent és lent.

Szóval elég egyértelmű, hogy a polgármesterünknek az ég világon semmi dolga ezzel az irománnyal. Ezt a néhány soros förmedvényt  a Fidesz agitprop azért írta, hogy a tisztelt rajongóik harci lázát ébren tartsa, mert az elviselhetetlen számukra, hogy 10 év után akad egy település, amit nem ők irányítanak, ahol nem ők kotorásznak a kasszában.

Azt javaslom, ez a prosti srácos iromány maradjon meg az eredeti funkciójánál: fröcsögjék össze egymást e mondatok kéjes olvasása közben éjjel- nappal.

Az értelmes ember pedig lapoz, focit néz, könyvet, olvas, zenét hallgat. Mea culpa.